„Bolje da propadne selo nego običaji“ zaključila je skupina entuzijasta iz rugvičkog kraja kada se njihovim prijateljima i kumovima Katarini i Marku Peteku rodila djevojčica, njihovo treće dijete. Pripreme za samu „perjanu“ u tajnosti su se odvijale nekoliko dana. Skupljalo se perje, izrađivale su se rode, dogovarali „mužikaši“, a sve pod vodstvom kumova Dražena Vlahovića i Gorana Kovačića.

Svemir i svemirska prostranstva uvijek su interesantna tema, a kako je to biti “svemirski lovac“ otkrila nam je Martina Marković, učenica 8. razreda OŠ Rugvica, u svom intervjuu s astrofizičarem Stefanom Cikotom. On i njegov brat blizanac otkrili su više od 2000 asteroida. Martina je, pod mentorstvom prof. Gorjane Urbiha, sudjelovala na LiDraNu. Koliko su asteroidi opasni za nas Zemljane, kako ih naći, kako je to biti astrofizičar -  donosimo njen zanimljiv tekst s fascinantnim fotografijama čiji je autor upravo Stefan Cikota. Uživajte!

Anđelka Keleković Celjak samohrana je majka Markice Andričića, 38-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize. Markica je 2017. bio u bolnici na dugotrajnom liječenju te je zadobio teške dekubitalne rane koje ni do danas nisu u potpunosti zarasle.