________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Srednja škola Dugo Selo redovno sudjeluje na gotovo svim natjecanjima, a njeni učenici postižu izvrsne rezultate. Ova školska godina bila je izuzetno plodna – ostvareni su značajni rezultati na državnoj razini. Veliki je uspjeh tako ostvario učenik 2. razreda Opće gimnazije Petar Marić iz Dugog Sela, pod mentorstvom prof. Jasne Stublić, osvojivši 2. mjesto na 64. državnom natjecanju iz matematike, održanom krajem travnja u Poreču.

DugoiŠČekivano i dugonajavljivano događanje koje se slobodno može nazvati i događajem stoljeća– otvaranje prvog nadvožnjaka iznad željezničke pruge u Dugom Selu konačno se dogodilo. Danas je naime, premijer Dugoselske fašničke vlade u sjeni maslina Nebojša Haleušč Mrli, u krugu svojih ministara i najbližih suradnika, neovisnih medija te okupljenog mnoštva koje je u deliriju događaj popratilo frenetičnim pljeskom, otvorio nadvožnjak kod LIDL-a u Dugom Selu.

Dugo Selo već dugo nije bilo u tako vrućoj političkoj situaciji, ali to se promijenilo upravo danas točno u podne kada su zamaškarane revolucionarne snage preuzele vlast od trenutne gradske vlasti. U više - manje mirnoj atmosferi, uz pokoju suzicu za zagorske brege, gradonačelnik Nenad Panian se ipak odvojio od ključeva grada i predao ih Dugoselskoj guski i to u nazočnosti čak dva meštra ceremonije (voditelj Antun Ponoš te Nenad Haleuš Mali iz PUO s osobom od povjerenja iz sjene Irinejom Muckom).